tirsdag 23. desember 2014

Trådløs HDMI for feinschmeckere - DVDO Air3c

Three parcels of DVDO Air on the wall, you take
one down, pass it around,
how many parcels of DVDO on the wall?
Trådløs overføring av HDMI har hittil skjedd primært på frekvensbånd brukt av trådløse nettverk, altså 2.4 Ghz og 5 Ghz. Dette har gitt god penetrasjonsrate, men relativt høy latens og mye artefakter i bilder. Man har ikke hatt båndbredde nok til å kunne overføre 1080P uten vesentlig tap, man har ikke kunnet bruke dette til spilling eller sanntidstjenester på grunn av latensproblematikken.

DVDO Air 3c har løst dette, ved å gå over til svimlende 60 Ghz. Du tenker kanskje dette var en skrivefeil og jeg mente å skrive 6 Ghz, men: neida, det var riktig! Hele 60 Ghz brukes til overføringen, for en ekstremt rask overføring av høy kvalitet. Du får mulighet for 7.1 kanaler, fullhd og lav latens, ikke synlig komprimering.

Dette er den eminente enheten som skal
være ved TVen, den andre er lik, men uten logoen.
Designet er ikke verdens beste,
men det er et pluss i margen at det følger
med veggfeste, hdmi-kabler,
usb-kavbler og nettadaper.
Nettadapter har USA-pluggen,
men støtter 110V-220V, evt. kan man
bruke en gammel microusb mobiltelefonlader (1A).
Det er et gammelt uttrykk som heter at når ting høres for godt ut til å være sant, er det som regel det. Jeg har ikke begynt testing av enhetene enda, jeg har en liten batch enheter jeg skal teste, med alt fra PS4 til PC, kabeltv og annet. Jeg var klar over visse begrensninger fra før av, som er der på grunn av teknologien og fysikken til verden vi lever i. 60 Ghz gir relativt lav penetrasjonsrate, som betyr at de helst skal være i "line of sight" (enhetene skal kunne se hverandre). Dette betyr at du må ha enheten utenfor et eventuelt skap, men den kan peke mot taket og reflektere signaler på den måten.

Rekkevidden er spartanske 10 meter, men jeg har sett videoer på youtube hvor noen klarte å mer en doble dette. Uansett er den primære begrensningen her at du ikke kan gjemme den bak tv'en din helt. Jeg syne derfor at det er litt teit at den kommer i fargen sort, slik at den vil stikke ut som en utvekst på TV-apparatet.
Enheten er å betrakte som en  trådløs
kabelerstatning, derfor er den relativt spartansk.
Jeg kommer nok til å lakkere den hvit, hvis dette fungerer som jeg håper det gjør.

Av morsomme funksjoner, er det ikke mye å nevne. Den kan ikke repetere infrarøde signaler, den kan ikke snakke til deg med morsomme robotstemmer eller fjernstyres gjennom en app. Det eneste den gjør, er å være en veldig rask motorvei mellom dine AV-komponenter, med kort rekkevidde. Men det er en stor sko å fylle, jeg vil påstå at dette er et marked som er 99.9% utappet i Norge.

Jeg vil komme tilbake med en test etter jeg har hatt produktene i noen uker, for å se hvordan det fungerer i praksis. Særlig er det viktig for meg at ting fungerer stabilt, ikke må lenkes opp på nytt, at kvaliteten er god nok og latensen er lav. Jeg ønsker jo tross alt å bruke dette som trådløs HDMI.

Relatert lenke:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar