søndag 21. desember 2014

Android Wear - the missing link

"Missing link, a non-scientific term for any Transitional fossil or species, especially one connected
Administrering av
smartklokken kan man
gjøre fra telefonen.
with human evolution" - Wikipedia


Jeg kan ikke annet enn å beskrive en Android Wear basert smartklokke som en missing link, eller et manglende bindeledd. Det er kanskje ikke et manglende ledd i evolusjonen, som vi behøver for å kunne forklare hvordan artenes opprinnelse tok form gjennom uendelig med iterasjoner.

LG G Watch R er en implementering av det manglende bindeleddet mellom smarttelefon eller nettbrett og mennesket, kjent som Android Wear. Det handler om å flytte informasjon, hendelser og interaksjon over på et annet medium. Fremfor å grave i lommen for å lete etter hendelser på din smarttelefon, vil du nå få skjøvet hendelser over på armen.

Hvordan virker dette i praksis?

Google Play Music spør deg om du
ønsker å ha musikken offline på
smartklokken, veldig smart!
Du kan selv velge hvilke applikasjoner som skal få lov å gi deg hendelser på armen, du kan blokkere apper og du kan starte apper på smarttelefonen fra smartklokken. I bruk er smartklokken veldig elegant og enkel, det er lettfattelig og strømlinjeformet. Man får i utgangspunktet presentert Google Now, Google+, Facebook, e-poster, sms, kalenderhendelser og alt annet som vanligvis varsles på telefonens statuslinje.

Men det stanser ikke der, det er mange apper du kan styre fra smartklokken, blant annet Sonos. Hvis du vil styre volumet på Sonos-anlegget ditt, kan du dra et kort sidelengs og få volumknappene tilgjengelig i løpet av svært kort tid. Du trenger ikke lenger plukke opp fjernkontrollen bare for å styre volumet. 

For de som interesserer seg for skritt-tellere, pulsmålere og annet, er dette innebygd i LG G Watch R og de fleste andre smartklokker som kjører i Google sitt økosystem. Smartklokken fra LG bruker OLED skjermteknologi, som betyr at du har 1-2 døgn brukstid, selv om du har skjermen "alltid på". Det skal sies at man kan laste ned utallige klokkegrensesnitt og de fleste har to utgaver, en for hvilemodus og en for aktiv bruk. Hvilemodusskjermen vil bruke veldig lite strøm på en OLED-skjerm, så fremt den inneholder mye sort. Dette er på grunn av at OLED ikke lyser opp de pikslene som skal være sorte, men kan lyse opp bare de pikslene som behøves. Her har nok LG G Watch R et ess i ermet, i forhold til for eksempel Motorola Moto 360 som har tradisjonell LCD-skjerm.

Det er mange positive ting å si om Google sitt økosystem for smarte klokker, blant annet er det veldig bra at man kan fra telefonen installere apper og styre grensesnittet til klokken. Man kan bytte dette gjennom telefonens menysystem også, men du kan styre det fra telefonen og se grensesnittet endres øyeblikkelig, dette gir en effektiv arbeidsflyt og user experience design (UXD) må sies å være veldig bra.

Hvem passer smartklokke for?

Smartklokke passer best for deg som bruker nettbaserte tjenester, som kalender, e-post, facebook, google+ og nettbaserte apper som for eksempel wordfeud eller annet. Man får en fin varsel på hånden og klokken viberer. Du kan se profilbildet til de som har bursdag, du kan se hvilke ord andre la i wordfeud, hvor mange skritt du har gått i dag, værmeldingen og annet. Smartklokken kan selvsagt stemmestyres, ved hjelp av kommandoen: "Okay Google", etterfulgt av for eksempel: "været i bergen". Det går et kort sekund og du får opp den deprimerende værmeldingen på klokken.

Det skal sies at man kan også gjøre musikk tilgjengelig offline på smartklokken, så fremt man bruker en tjeneste som støtter dette. Google Play Music har offlinestøtte for musikk, jeg har ikke sjekket spotify eller deezer enda. I bunn og grunn vil jeg si at smartklokke passer for alle som har smarttelefoner, det er en utvidelse som gjør at du ikke trenger å løfte mobilen opp av lommen for å få med deg hva som skjer. Du må fremdeles ta den opp for å for eksempel svare i wordfeud, men du kan se om det er wordfeud eller en viktig e-post som rister i lommen.

Hvem passer ikke smartklokken for?

Du som eier iPhone, du må enten vente til Apple kommer på banen med sin smartklokke, eller enda bedre: konverter til Android i dag :-)

Se også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar