torsdag 18. desember 2014

Google tilbyr å refundere in-game kjøp dine barn har gjort

E-post fra Google vedrørende
tilbakebetaligsmulighet.
For mange app-utviklere, har modellen freemium vist seg å bli en gullgruve. Man gir ut spill som tilsynelatende er gratis, men for å få en rask progresjon, legger man inn mulighet for å kjøpe seg ekstra kreditt eller andre fordeler inne i appen.

Det er i seg selv flere positive ting med freemium, du kan teste en app uten å kjøpe den og du kan velge å betale for å støtte utviklerne, hvis du liker appen. Men en velkjent ulempe med freemium, er at brukerne og da særlig barn ikke alltid vet at de kjøper ting for ekte penger. Det er utallige eksempler, som:
Selv om både Apple og Google har implementert mulighet for å be om passord ved nedlasting av nye apper, er det ofte slik at folk ikke har sikkerhet på plass og ikke følger godt nok med på hva barna gjør inne i appene. Man har gjerne ikke en forståelse av at mobiltelefonen i dag er en datamaskin. Det er kanskje lett å tro at en freemium app er gratis å bruke, selv om den legger opp til kjøpe innad i appen.

Det har blitt gjort en del gode tiltak og det blir fremdeles gjort en del, Google har nå kommet til enighet med FTC, vedrørende en mulighet for å søke om refusjon av kjøp gjort innad i apper.

Relaterte lenker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar