fredag 20. mars 2015

Ny SMS-svindel, utgir seg for å være coop


Hvis du mottar en sms som sier du har mottatt en bildemelding, er det nok mange som tenker: "åh, dette kan være noe spennende". Men hvis den fører deg til en nettside som utgir seg for å være Coop, har du landet på det som kalles en phishing-side.

Formålet med siden er å utgi seg for å være en kjent aktør i markedet og på en eller annen småte lure fra deg informasjon. Phishing-siden kan gjerne lure deg til å oppgi passord, bankkortinformasjon, adresse, telefonnummer, epost og annet. I noen tilfeller kan de også ønske å infisere din datamaskin eller telefon med ondsinnet kode og / eller virus.

Veldig ofte går phishing ut på å stjele din pålogging til kjente tjenester. De aller fleste bruker samme passord og epost over alt, som betyr at de kan ta over det digitale livet til veldig mange.

Har du blitt utsatt for phishing og sendt inn informasjon?

  • Hvis du mistenker at du har blitt utsatt for phishing, er første råd å bytte samtlige passord.
  • Du bør velge passord som er sikre, ikke bruk navnet til akvariefisken din.
  • Tjenester som støtter tofaktor verifisering (eksempelvis Google) bør man sterkt vurdere å aktivere dette. Det minner på mange måter om konseptet til bankid, passordet alene er ikke nok til å få tilgang.Slik ser gjerne
phishing-smsen ut, du
tror kanskje du har
fått morsomt bilde!

Her er det en phishing-
nettside som utgir seg for
å være coop, med dette
eksklusive lureri-tilbudet.

Nå vil mange gjerne
fylle inn informasjonen
og gir da fra seg
informasjon til svindlere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar