onsdag 4. mars 2015

Mitt første møte med Chromebook

Toshiba sin Chromebook 2 med fullhd skjerm er mitt første møte med Chromebook. 
Jeg er en flittig bruker av Chrome og Google sine øvrige tjenester. Chromebooken er ikke begrenset til de som bare bruker Googletjenester, men den er mest nyttig for de som lever på nett og bruker mange skytjenester.

Jeg bruker for eksempel gmail, google maps, google music (men spotify er visst også støttet), google docs, hangouts, youtube og mye nanet. Inne i Google disk bruker jeg også andre verktøy som gantter. Dette er ting jeg har gjort fra før av, men de samme tingene får jeg gjort på chromebooken.

Mange av faktorene med chromebook vil være de samme, uavhengig av hvilken produsent og modell du velger. Siden jeg har testet en Toshiba Chromebook 2 med fullhd IPS skjerm, vil jeg dele erfaringene mine med denne aktuelle modellen.

Skjerm
Skjermen på fullhd-utgaven er veldig bra. Den er skarp og klar, fargene er spenstige. Innsynsvinkelen er relativt god, da det er et IPS-panel. Skriften blir relativt liten med fullhd på en 13" skjerm, men man kan justere skaleringen hvis dette er ønskelig.

Tastatur
Tastaturfølelsen er god, det er nok vandring på tastene til at man føler seg trygg på at knappene ble registrert. Design Designmessig er chromebooken bra synes jeg, selv om dn er av plast. Designet minner om dyrere ultrabooks og den kan se ut som den er bygget av metall. Dette er nok en faktor av både form og farge (lakken som er blank). Chromebooken har ikke veldig mye ramme rundt skjermen, mye mindre enn man har på for eksempel Macbook Air.
Museområde
Museområdet er veldig bra, den er ikke for følsom eller for ufølssom. Overflaten er matt, med akkuratt passe friksjon.

Ytelse
Når det gjelder ytelse, er det ikke en veldig kraftig maskin. Men den er mer enn grei nok for webbaserte tjenester. Man kan gjøre alt fra å bruke nettbanken til å surfe, høre på musikk eller utføre enkel bilderedigering.
Hva er vitsen med chromebook? Den beste tingen med Chromebook er kanskje at du slipper å tenke på antivirus, du slipper å tenke på å oppdatere programmer og operativsystemet. I tillegg blir du kvitt støyende vifter, hvis du går for en av de som ikke har vifter. Toshiba sin Chromebook 2 har ingen vifter og er derfor helt stille! Batterilevetiden på denne chromebooken vil være ca 9 timer, hvis skjermen ikke er skrudd på maksimal instilling. Alternativer Det beste av alt, er kanskje at du får Toshiba sin Chromebook 2 med fullhd skjerm for overkommelig pris! Hvis du trenger større ikoner og font, kan det være hensiktsmessig å vurdere den billigere modellen uten fullhd. Har du et ønske om touch-skjerm, er det andre modeller du må se på. Jeg personlig ville gått for en av de siste generasjon intel, uten vifte. Tegra K1 var ikke helt det hypet tilsa den skulle bli, samt en X86-basert chromebook vil ha støtte for å kjøre X86 pakker i Linux (enten ved å installere linux skikkelig, eller kjøre den i crouton)..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar