fredag 11. september 2015

Ny Apple TV er allerede utdatert

Hva gjør et produkt utdatert? Noen vil kanskje si at det ikke lengerer fungerer, men jeg vil hevde at det er utdatert hvis det teknologisk sett ligger bak markedet. Det kan gjerne defineres som en form for planlagt foreldelse, men i dette tilfellet er foreldelsen på plass før produktet treffer markedet.

4K er i vinden som aldri før. 3D viser seg å være på vei ut, men High Dynamic Range (HDR) og 4K er på vei inn. Kort fortalt er 4K fire ganger så mange piksler som 1080P - også kjent som fullhd. Dette gjør bildene skarpere, tekst mer lesbar og alt ser mer realistisk ut. HDR gir økt kontrast og dybde, samt man får en annen dybdefølelse.

HDR er noe man bare ser på dyrere TV-apparater i året 2015, men 4K har blitt et allemannseie. Man kan selvsagt argumentere mot mengden innhold i 4K, men det er fremtiden og det er nåtiden. Netflix begynte å strømme 4K i 2014 og begynner snart med HDR.

Når Apple lanserer en ny tredjegenerasjons Apple TV uten 4K og derfor også uten HDR, vil det si at man ikke kan strømme innhold i 4K og derfor ikke får utnyttet skjermkvaliteten på TVer som selges i dag.

Nå kan man kanskje spørre seg selv om hva man da skal med en tredjegenerasjons Apple TV.
Det er et godt spørsmål, den vil jo i praksis bare være brukbar for de som ikke har Smart-TV og ikke har 4K TV, ikke har chromecast eller en eldre Apple TV.

Det blir en mindre og mindre markedsandel, etter hvert som forbrukerne oppgraderer til større TV-apparater med 4K og innebygde Smart-TV-funksjoner. Hvorfor koble på en boks som gir dårligere kvalitet enn det som er innebygd?

Kanskje det beste alternativet til Apple TV er Nvidia sin Shield med Android TV, denne støtter 4K og baseres på Android TV - som er utformet for TV-skjerm. I tillegg støtter den strømming av spill fra nettet eller fra en PC med Nvidia skjermkort. Dette gjør at du kan bruke den som en konkurrent til en spillkonsoll. Har man et strammere budsjett og fullhd, er det ikke dumt å kjøpe en Chromecast for en latterlig lav pris.

Se gjerne sammenlig mellom de mest aktuelle konkurrentene:
http://shield.nvidia.com/android-tv/shield-androidtv-vs-appletv-vs-roku-vs-firetv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar