tirsdag 4. november 2014

Sonos betaprogram i versjon 5.2

Hvis du har et Sonos-system, har du helt sikkert snublet over betaprogrammene. Dette kan gjøres fra nettstedet til Sonos, eller fra kontrolleren din (om det er PCen din eller mobilen, nettbrett eller annet).

Hvis du er meldt på betaprogrammet, er nå Sonos 5.2 betaprogrammet klart for nedlasting til Windows, Android og iOS. Etter du har installert betaprogramvare på kontrolleren, vil den be deg oppdatere (dette er altså en oppdatering for playbar, høyttalere og annet). Du trenger bare gjøre dette fra en av kontrollerne (pc, mobil eller nettbrett).

Nye funksjoner du nå kan teste

  • Mulighet for flere kontoer innenfor samme tjeneste
  • Android kan styre enhet med låst skjerm
    • Man kunne for så vidt gjøre dette før, hvis man castet fra Google Play appen, men nå kan man altså gjøre dette mot Sonos appen også.
  • Android widget har fått utvidet funksjonalitet, nå kan man enkelt se flere soner og justere lydinstillinger.
  • Forbedret søkefunksjonalitet på mobile enheter
  • De fleste Androidtelefoner med Android 4.1 og høyere kan nå styre volumet til Sonos selv med låst skjerm 
Playbar har fått bedre lydbilde, et mer balansert lydnivå og naturlige justeringer av equalizerne.  Jeg har så vidt testet funksjonaliteten. Lydjustering fungerte fint på Androidmobilen min, uten å slå på skjermen (altså med låst og slukket skjerm). I praksis betyr dette at man nå kan bruke mobile som volumkontroll, uten å låse opp skjermen.

Jeg antar det fremdeles kan være problematisk hvis noen ringer deg når du hører på musikk, dette har jeg ikke testet, men da regner jeg med at volumkontrollens funksjon går over på ringe-appen i telefonen.

2 kommentarer: